Armata care s-a predat lui becali

Ministerul Apărării Naționale a demonstrat că, în ciuda denumirii pe care o poartă, nu își poate apăra propriile interese și active. N-aș merge mai departe, dar n-am cum să evit întrebarea care urmează firesc: dacă armata nu se poate apăra pe ea însăși, cum ar putea apăra țărișoara?

Povestea închirierii stadionului Steaua de către fcfcsbsa este grăitoare din acest punct de vedere și arată, pentru oricine vrea să le vadă, slăbiciunile uriașe din armata României.

În primul rând, trebuie să fie clar că plecăm de la ideea că atât stadionul Steaua, cât și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București sunt două active valoroase ale armatei. Două bunuri pentru care armata a cheltuit și va mai cheltui foarte mulți bani, dar și două bunuri care valorează extrem de mult. Și care, încă o dată, aparțin armatei.

fcfcsbsa, pe de altă parte, este o entitate parazitară care a apărut în urma unui furt de identitate. fcfcsbsa a furat timp de 10 ani identitatea clubul Steaua, iar patronul acestei societăți a făcut bani pe spatele Stelei și fără ca Steaua să beneficieze de încasările lui. Timp de aproape 20 de ani, armata a stat cu brațele încrucișate uitându-se la fcfcsbsa cum o fură. Excepția este ”nebunul” Talpan, singurul om din cadrul armatei care și-a asumat public o luptă legală pentru a apăra interesele armatei

În continuare, fcfcsbsa fură Steaua. Angajații și colaboratorii acestei entități parazitare susțin în continuare că ei lucrează la Steaua, își arogă identitatea Stelei și se folosesc de notorietatea Stelei. De ce? Pentru a convinge clienții, fie că vorbim despre spectatorii care își și plătesc biletele, fie că vorbim despre sponsori sau orice alți colaboratori, să plătească diferite servicii efectuate de ”Steaua”.

Mai mult, pe rolul instanțelor este un litigiu comercial între Steaua și fcfcsbsa în cadrul căruia clubul armatei solicită despăgubiri pentru cei 10 ani de furt, furt evaluat de un specialist la aproape 37 de milioane de euro. Ei bine, fcfcsbsa nu doar că nu se apără, nu doar că nu demonstrează că nu este un parazit, ci se folosește de orice tertip pentru a amâna pronunțarea unui verdic în acest caz.

Iar în august 2023, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a fost obligat de armată să încheie un contract comercial cu entitatea care i-a furat identitatea, care îi fură în continuare imaginea și care face tot posibilul să nu plătească pentru furt.

Așa cum am spus la început, armata este o instituție de forță al cărui unic obiectiv este să apere cetățenii României și interesele statului român. Însă, după cum vedem, armata nu se poate apăra nici pe ea în fața unei amenințări care vine din interiorul țării.

Ministerul Apărării nu a vrut să creeze în ultimii 10-20 de ani mecanisme prin intermediul cărora să se poată opune influenței și traficului de influență, nu a format resorturi și, mai ales, oameni care să înțeleagă că este normal ca o instituție care are în administrare bunuri de miliarde de euro să aibă și interese proprii, iar acele interese trebuie apărate. Ministerul Apărării nu are militari capabili să îl apere.

Armata română a stat cu brațele încrucișate atunci orice terchea-berchea i-a terfelit imaginea în așa-zisa presă, armata română a închis ochii atunci când psd a modificat legislația în beneficiul exclusiv al fcfcsbsa, al unei firme private deci, și tot armata română a luat poziția ghiocelului atunci când politicul a ordonat ceva ce contravine flagrant intereselor armatei și, posibil, chiar legislației în vigoare.

Sigur, acum este vorba despre un stadion. Doar un stadion. Dar mâine poate fi altceva sau altcineva.

Să nu uităm că accesul fcfcsbsa pe Ghencea vine după o amplă campanie de manipulare a opiniei publice, poate cea mai mare din România modernă. S-a mințit pe toate căile și pe toate canalele în direcția unei armate incapabilă să reacționeze.

Acum a fost stadionul. Dar mâine sau poimâine sau peste 4-5 ani se vor schimba raporturile de putere. Vor veni alții. Vor fi alte interese. Vor fi alte ordine transmise dinspre politicieni care își comercializează influența către armată. Și armata, așa cum a demonstrat acum, va execura aceste ordine. Armata nu va proteja propriile interese, nu va proteja interesele românilor, ci va acționa în continuare tăcută în funcție de sferele de influență în a căror zonă gravitează.

Sigur, tonomatele se bucură acum, este ”victorie” sau ”normalitate”. Să vă amintiți când, peste ani, tot ”victorii” sau ”normalități” vor fi alte trădări ale interesului național. Nu de alta, dar avem un război la graniță care nu pare că se va încheia prea curând, iar interesele într-un conflict ca acesta fluctuează mult.

One thought on “Armata care s-a predat lui becali

  1. Perfecta dreptate ai dle,vina este si a noastra,a stelistilor adevarati care nu am militat suficient pt adevar.Toata presa scrisa si media este de partea acestui “terchea-berchea”care a injosit pe toatd caile Steaua,si da “nebunul”de Talpan a avut dreptate :becali a cucerit Ghencea.Sa vedeti ce scandari vor fi la meci si sa.l vedeti pe “”mimi”car va rade de noi.Pacat,nu dm facut demersurile necesare pt a opri aceasta incalcare a lehii de catre ciolacu and company.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *