Atacul maronicilor

S-au activat maronicii din “presa sportivă” și l-au luat la șuturi pe George Ogăraru pentru că acesta din urmă i-a rugat să nu mai fie ultimii idioți. Dar cum îi spui prostului că e prost fără să se supere?

Nu-s deloc fan Ogăraru. Dimpotrivă. Mi se pare că aducerea lui la Steaua nu a fost oportună, iar prezența lui la Steaua are puține beneficii. Practic, Steaua îi plătește un salariu foarte mare pentru nivelul la care e secția de fotbal, iar el mai apare uneori pe la emisiunilor amicilor pe care îi are în presă și nu se ceartă. Cam ăsta e marele lui atribut, că într-o lume de scandalagii, refuză să își pună fustele pe cap.

Iar dacă zvonurile alea cu privire la angajările de la noul stadion chiar se adeveresc, atunci Ogăraru are niște probleme colosale măcar la capitolul imagine.

Dar acum nu este despre Ogăraru, ci despre idioții ăia care transpiră atunci când trebuie să scrie o propoziție fără greșeli flagrante de gramatică. Ăia care bălesc la absolventele de Spiru Haret angajate să încălzească ciorba de perișoare prin redacții. Ăia care dau petrecere atunci când prin o deplasare moca prin Bulgaria sau Ucraina. Îi știți, maronicii care se premiază unii pe alții la final de an.

A spus Ogăraru că apreciază bunul simț al proștilor ăstora pentru că, pe 7 mai, n-au mai întrebat dacă fcsb e Steaua. Atât.

Ei bine, maronicii s-au supărat și au atacat în valuri. Postări agramate pe social media, pseudo-editoriale cu iz de compuneri tâmpe, cred că și emisiuni cu audiență de genunchiul râmei, toate condamnând ”bolșevismul” lui Ogăraru și reclamând libertatea presei.

În primul rând, ce fac idioții ăia nu e presă. E sclavageală, lingușeală, prostituție… Orice, dar nu presă. În al doilea rând, sunt atât de proști încât folosesc cuvinte pe care le-au auzit uneori prin apropiere de axul central. În capul gol al maronicilor, armata română, la 30 de ani de la Revoluție, e bolșevică. Și atât, că nu pot explica. Nu mai contează că jignesc niște mii de oameni extrem de bine pregătiți, care își riscă viețile zilnic. Au auzit ei un cuvânt și gata editorialul. În al treilea rând, libertatea lor înseamnă dreptul de a spune minciuni, de a transmite fake news, de a primi o chiflă și-un pateu de ficat, plus o bere la pet.

Ăștia sunt ”ziariștii”, un grup de proști care își ascund limitele făcând gălăgie și acționând în haită.

Am mai scris eu aici că singurul mod în care maronicii pot fi trimiși acolo unde le e locul este ignorarea. Nu le mai citiți compunerile, nu vă mai uitați la ei și atunci vor ajunge necalificați în construcții. Pentru că degeaba ai un milion de afisări pe site-ul tău ”de sport” plin de poze de pe Instagram dacă doar o mie de oameni dau click pe reclame și doar 10 cumpără produsul. Ai 3-4-5 luni din astea și gata banii, treci la muncă.

De asemenea, vă încurajez să îi sprijiniți pe jurnaliștii ăia care chiar fac presă. Intrați pe site-urile lor, dați click pe reclame, plătiți un abonament pe Patron sau oriunde. Pentru că ăștia care chiar fac jurnalism nu fac parte din gașca proștilor și sunt marginalizați, iar mulți dintre ei renunță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *