Băi Gino, băi Iustine, ce-ați făcut, mă?

Da, este încă un material despre Steaua. Mă rog, este despre problemele sistemice ale fotbalului românesc și despre dubioșii ce îl conduc, dar legat de Steaua. Dacă te-am plictisit cu tema asta, te aștept la următorul material.

Liga (ne)Profesionistă de Fotbal a dat cu bâta în baltă rău de tot, demonstrând că pentru acest for important contează mai mult prieteniile și cumetriile decât legea. Așa că să nu vă mire declarațiile unora de pe acolo care vor ajunge prin pușcării fără să înțeleagă de ce. Hai să vedem ce-au mai făcut băieții lui Gino.

Au un concurs în care oferă coduri de activare pentru FIFA21, ultima sărăcie dacă mă întrebați pe mine, puteau să dea lejer la pachet și niște console mai ales că probabil le primeau moca cu un parteneriat isteț, dar ce știu eu, oferă aceste coduri fanilor echipelor din Liga 1. Oamenii trebuie să răspundă la câteva întrebări legate de istoria cluburilor favorite și apoi se trage la sorți. Când au întrebat despre FCFCSB, doar o categorie avea legătură cu echipa lui Becali, restul fiind despre Steaua! Păi ce-ați făcut, băi Gino?

Steaua a reacționat oficial, a anunțat că va trimite o adresă la LPF și cam aia e. Dorindu-și să ajungă în Liga 1, îmi e clar că nu se vor apuca de procese cu Liga și că protestele lor vor fi formale cel mult. Dar ce face, frate, forul ăsta profesionist?

Prin concursul ăsta de 2 lei (sau 200, cât o mai fi un cod de FIFA) ei susțin minciuna potrivit căreia FCFCSB e Steaua. Și o susțin de la una dintre cele mai înalte tribune ale fotbalului românesc, într-un total dispreț față de fanii Stelei și față de deciziile definitive ale instanțelor în această speță deloc complicată. Și mai fac ceva băieții ăștia, își contrazic propria poziție din cazul Craiova!

Oltenii lui Rotaru, ăla care nu vine să cumpere Steaua spre disperarea trompetelor din ”presă”, au cerut Ligii să îi recunoască drept deținători ai palmaresului Craiovei. Pentru asta au prezentat următoarele: un contract de asociere cu CS Universitatea Craiova și cu Primăria și sentința tribunalului care a anulat mărcile lui Mititelu. Atât! Și zice LPF că a constatat că ”prin Contractul de asociere nr. 41 din 08.07.2013, a fost adus ca aport de către Clubul Sportiv Universitatea Craiova palmaresul, numele, sigla, marca și culorile, iar S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. a dobândit dreptul de a le folosi”.

Bun, ia hai să vedem cazul Stelei. Curtea Supremă a anulat marca deținută de Becali, stabilind că a fost înregistrată fără drept și cu rea credință. Tot instanța i-a interzis firmei lui Becali să mai folosească numele Steaua, obligând la schimbarea denumirii societății și a echipei. Și tot instanța a stabilit că doar Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este deținătorul acestui brand.

Ce face Liga (ne)Profesionistă? Păi le zice unora care s-au asociat cu deținătorul mărcii că pot fi considerați continuatori și pune palmaresul în dreptul echipei din Craiova, iar altora care au marca, au o istorie neîntreruptă, continuitate și tot ce vreți le transmite indirect că îi doare în fund! Pentru că, da, CSA Steaua, club sportiv multidisciplinar, are continuitate. Nu și-a suspendat activitatea niciodată! A fost suspendată activitatea secției de fotbal, dar nu a clubului! Așa cum se întâmplă la Craiova cu CS Universitatea, care are marca istorică fără a avea acum o secție de fotbal activă. Și care nu poate pierde marca pentru că s-a asociat cu firma lui Rotaru!

Dar de ce face LPF asta? Aici mi se pare foarte simplu. Pentru că Steaua e abia în Liga 3, pentru că nu e apărată la nivel instituțional și pentru că gașca de la Ligă e cu Becali. Gino Iorgulescu, președintele LPF, e prieten cu Gigi Becali dinainte de Revoluție, au trecut prin multe chestii la limita legii, unele povestite chiar de patronul FCSB în diferite intervenții televizate. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii și omul numărul 1, după unii, în instituție, a fost angajatul lui Becali chiar la FCSB niște ani de zile! Ori cum ar putea ăștia să spună fără să fie obligați că Steaua e Steaua? Că zăpada e albă, vorba ilustrului din Pipera…

Singura opțiune a Stelei este fix aia pe care clubul o evită, forța. În momentul în care Liga îți face așa ceva, tu, reprezentant al Stelei, conducător al Stelei, dai cu ei de pământ. Te duci în instanță cu actele pe care le ai, cu deciziile de până acum, cu exemplul Craiovei și le ceri daune de UN LEU și RECUNOAȘTEREA OFICIALĂ A STELEI. Îi obligi să scrie la ei pe site că FCSB e FCSB și că Steaua e Steaua, acestea fiind două cluburi distincte. Și cu decizia asta, dacă o obții, cu toată presiunea media, te duci apoi peste Burleanu și FRF și îi obligi și pe ăia să te recunoască și să NOTIFICE FIFA și UEFA cu privire la asta.

Dar dacă tu, Steaua, o arzi cu capul în pământ și aproape că îți ceri scuze că exiști și că strici niște combinații ale unora tot timpul vei fi bătaia de joc a găștii care controlează fotbalul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *