Clanul Jandarmerescu

Jandarmeria Română seamănă tot mai mult cu un clan interlop, care intervine când și unde are chef, cu un dispreț evident față de lege. Incidentele recente din zona Ștefan cel Mare, acolo unde mai mulți suporteri ai Stelei au fost agresați, arată clar de ce nimeni nu este în siguranță.

Aș vrea să discutăm despre acest subiect, însă mergând numai pe povestea jandarmilor. Am încredere oarbă în ceea ce spun (not!!!) și încerc să analizez puțin desfășurarea evenimentelor. Pentru a fi la curent cu povestea, comunicatul oficial:

”Cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo 1948 București și CSA Steaua București, care se desfășoară pe stadionul Dinamo, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București comunică următoarele: În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști. În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine. Grupul de suporteri steliști a revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor. În urma acestui conflict aproximativ 30 de persoane au fost conduse la secția de poliție, în vederea luării măsurilor legale.”

Bun. Hai să începem. Avem un meci de Liga 3 între Dinamo II și Steaua disputat în Ștefan cel Mare. Fără spectatori, evident. În zona stadionului se adună două grupuri rivale, 60 de dinamoviști și 100 de steliști. Nu există nicio dovadă publică a existenței acestor grupuri. În fața unor critici aspre, jandarmii nu au arătat nici măcar o poză cu sutele de huligani. Nimic. Zero!

Cele două grupuri rivale s-au încăierat, că altfel nu aveau de ce să îi separe și să îi disperseze jandarmii. Nu știu dacă ați vreo bătaie între galerii, dar când ai peste 100 de oameni încăierați rămân ceva urme. Se sparg geamuri, se distruge proprietatea publică și privată, se lasă cu filmulețe pe Youtube și plângeri pe la Poliție. Ori aici nu avem nimic, din nou! Cum naiba s-au încăierat sutele de huligani de i-au văzut doar jandarmii? Și ăștia i-au văzut, atât, n-au făcut si ei o fotografie, o filmare tremurată, nimic.

Mergem mai departe. Îi despart curajoșii pe suporteri, dinamoviștii se evaporă că nu mai aflăm nimic de ei, iar steliștii pleacă spre metrou. Undeva pe drumul dintre imposibila bătaie și garnitura de metrou, doi jandarmi sunt loviți. Se intervine în forță și sunt reținuți cei 30 de agresori! Băi, băiatule, TREIZECI DE AGRESORI! Voi vă dați seama ce ar însemna ca 30 de inși care cunosc secretele datului cu pumnul să sară pe 2 jandarmi, fie ei și încarapaciți cât se poate? Păi povestea minunii Ștefania, recuperată miraculos după o paralizie mare cât un fake news de la aneta3, pare glumă pescărească.

În fine, au scăpat ăia 2 și s-a intervenit în forță. Nu ne mai spune spune Jandarmeria cum a intervenit, dar am văzut cu toții. ”Mascații” au oprit o garnitură de metrou pe peron, au ordonat deschiderea ușilor, au dat cu spray cu piper într-un spațiu public închis și au avut de suferit oameni care nu erau vizați de intervenție, iar pe suspecți i-au bătut atunci când se aflau la pământ și nu opuneau rezistență.

Am mai văzut scenele astea pe 10 august, atunci când membrii clanului Jandarmerescu au lovit cu bestialitate cetățeni ce nu opuneau rezistență și care respectau somațiile lor.

Conform definiției, Jandarmeria Română este structura militară cu atribuții în asigurarea, menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită. Practic, este un soi de companie de pază a statului român, deci a contribuabilului român. Jandarmii își iau banii din fonduri publice, sunt echipați din fonduri publice și sunt obligați să acționeze numai în litera legii.

Numai că în cazul nostru jandarmii s-au ridicat deasupra legii. Au acționat ca un clan interlop oprind traficul metroului, intrând în garnitură și lovind discreționar pe cine au vrut. Nu asta fac duduienii și cordunenii și oricine mai are o bâtă, o sabie cumpărată din Obor și ascuțită la flex sau un tatuaj prost făcut printr-o pușcărie insalubră. Bine, pe cel mai bun manager din fotbalul românesc îl exclud, deși le are pe toate.

3 thoughts on “Clanul Jandarmerescu

 1. Stii ce e trist? Ca poporul roman se lasa manipulat de asemenea comunicat al lor. Presa preia si gata, aia sunt niste huligani.
  Nu ne mai facem bine!

  Inca astept materiale video cu perchezitii asupra suporterilor unde se gasesc arme albe. PS: Din surse sigure stiu ca nu a fost deschis niciun dosar pt port de arma alba (Fapt PENAL). Au fost date doar amenzi pt tublurarea linistii publice 🙂

  1. Presa e deprofesionalizată. Ce să le ceri unora care lucrează 10-12 ore pe zi pentru 2.000 de lei, și ăia pe drepturi de autor? Oamenii ”scriu” la normă, nu verifică și nici nu-i interesează. Iar ăia care câștigă bani buni sunt niște amatori care urmează ordine și interese.

   Soluții există și nu prea. În mod normal, ar trebui să nu mai citim site-urile lor și să nu ne mai uităm la posturile lor, iar în același timp să mergem spre platforme alternative, unde se face cu adevărat jurnalism. Așa ai avea ziariști onești și bine plătiți care relatează onest.

   Doar că nici ăia prin țări cu apă caldă nu au reușit asta, tot scandalul și cancanul vând și acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *