Cum au fost arși în ultimul hal fanii lui Dinamo

Insolvența societății care administrează echipa de fotbal din Liga 1 este pasul decisiv în procesul de păcălire a suporterilor și de discreditare, probabil definitivă, a ideii de socios în România.

Hai să vedem povestea pe scurt:

  • Negoiță, semipăcălit de Badea & Borcea, a lansat ideea că nu mai e interesat de fotbal. De parcă ar fi fost vreodată! Așa că a început să îngroape firma în datorii. N-a mai plătit furnizori, dar a tot facturat clubul pe firmele sale.
  • Apare investitorul spălat și salvator tocmai din Spania. Cortacero, despre care nu am nicio îndoială că e săgeata lui Negoiță, promite luna de pe cer și deja unii visează la finale de șampionlig cu peseje.
  • Timpul trece și banii de la investitor nu vin, astfel că e tot mai accentuat pericolul falimentului.
  • Suporterii de bună credință sunt capacitați de o nouă entitate care le promite că vor prelua în final clubul. Și donează, cumpără bilete virtuale, fac chete. Absolut admirabil, poate cea mai șmecheră campanie de strângere de fonduri din fotbalul românesc.
  • Sutele de mii de euro, ba chiar cred că s-a ajuns la niște milioane, sunt folosite pentru a plăti datorii urgente și a evita astfel falimentul. Ura, am salvat echipa!
  • Inexplicabil pentru mine, munții ăștia de euro intră în contabilitatea clubului ca și datorii către asociația suporterilor! Nu tu acțiuni, nu tu nimic. Datorii.
  • Insolvența înseamnă în România ștergerea acestor datorii. Practic, societatea intră în administrare specială, noul administrator spune că poate să achite vreo 5%-10% din totalul datoriilor și restul fraierilor mai trec în balanță o țeapă.

Acum, cine crede că datoriile clubului Dinamo către asociația suporterilor vor fi șterse în cea mai mare parte?

Și uite cum se ajunge ca săgeata lui Negoiță, cu o investiție inițială și ipotetică de 500 de mii de euro, să contoleze 80% din acțiuni. Iar fanii lui Dinamo, care au pompat probabil peste un milion de euro, să rămână cu 20%.

În condițiile astea, care vor mai fi fraierii dispuși să finanțeze clubul lui Cortacero & Negoiță de-acum înainte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *