Daț un leu pentru fecesebeu

Hai să ne înțelegem, nebunu’ n-o să-și vândă echipa și suporterii n-o vor cumpăra. Tot ce se întâmplă de aproape o săptămână e doar harneală pentru fraieri. De ce? Am două teorii și le discutăm mai jos. Dar dacă voiai să afli care e faza cu circul de zilele astea, cam asta e – vrăjeală.

Bun, hai să vedem cine are de câștigat din scandalul ăsta artificial și de neam prost.

În primul rând, câștigă nebunu’. După o perioadă în care a fost obligat să stea pe tușă și să vadă cum Iedi primește laude peste laude, a revenit la ceea ce știe mai bine – chiloțăreală televizată.

Se ceartă cu toată lumea, se împacă imediat, face și desface echipe, analizează antrenori și sisteme de joc, dă sfaturi despre călătoriile spațiale și criza energetică, anunță hegemonii și tot așa. Chestii de om nebun, ca de obicei.

Omul este în mediul lui natural, nu vrea să fie altfel.

Câștigă și galeria, care primește o tracțiune nesperată în zilele astea. Să fim serioși, se vorbește și se scrie despre Mustață mai mult decât s-a făcut vreodată.

Iar jocul e destul de isteț aici. Galeria s-a supărat că a plecat Iedi și a protestat, deci n-ai cum să-i acuzi că ar fi pe blat cu nebunu’. Ba s-au mai și certat în direct, au vorbit despre preluarea echipei. Ce poți sa îi mai spui?

Presupun că urmează alte două faze ale circului. Prima este campania de colectare de bani de la fraieri pentru a cumpăra FCFCSB-ul, pe modelul asociației de păcălit fraieri de la Dinamo1948. Este evident că nu se vor strânge 10 milioane de euro nici în 10 milioane de ani, dar și o sută de mii e bună în conturi.

Între timp, nebunu’ o să tot spună cum pleacă el la Voluntari, la Clinceni, la Botoșani, la Giurgiu și așa mai departe.

După ce se strâng bănuții, nebunu’ o să spună că el nu vinde nicio echipă, că a investit pentru coeficient, că e firma lui și că nu comandă nimeni pe banii lui. Iar donațiile strânse în contul unei asociații vor fi folosite pentru a ”susține Steaua de pe stadion”.

Sunt doar niște scenarii ar fi drăguț să mă înșel. Mi-aș dori să văd în România o inițiativă onestă a unui grup de suporteri, care să poată prelua o echipă și să arate ce înseamnă management adevărat. Dar pariez că nu va fi așa.

2 thoughts on “Daț un leu pentru fecesebeu

  1. Nu cred ca e vorba de bani aici. Oricum ma indoiesc ca s-ar strange 100k de la aia 100 care mergeau pe stadion cand era cald. Acum mai e si iarna, frig…

    Dar am deviat. Nu cred ca e vorba de bani, pur si simplu e nevorbit ciobanu’. A fost prea mult pentru el sa nu se vada cateva luni la TV si acum inventeaza subiecte. Toata lumea stie ca nu vinde nimic ca ar disparea odata cu confuzia legata de Steaua. E prea mult chiar si pt “presa” de la noi sa zici ca FC Voluntari e Steaua. Adica sunt proaste oile si vor sa creada minciuni, dar nici chiar asa..

  2. Folosești cuvinte prea mari. Termenul de “galerie” nu poate fi atribuit fanilor fcsb. Cel mult suporteri, dar și așa termenul e tras de par

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *