De ce FC Fcsb nu este ”fosta Steaua”?

Una dintre cele mai folosite modalități de a-i lega pe cei de la FC Fcsb de Steaua și de a-i ajuta să paraziteze în continuare cel mai mare brand din fotbalul românesc este aceea de a-i numi ”fosta Steaua”.

Pseudo-argumentele celor care folosesc asta, mai ales ziaricii bătrâni, mai grădinărești, sunt subțiri de tot și probabil că le-ați auzit de multe ori: ”se numeau Steaua atunci” sau ”aveau emblema Stelei pe tricouri”.

Ce nu fac oamenii ăștia este să respecte decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2014, care decizie spune cât se poate de clar că FC Fcsb nu a fost niciodată Steaua. FC Fcsb a furat marca Steaua, a clonat-o și a folosit-o fără drept.

Să le spui celor de la FC Fcsb că sunt ”fosta Steaua” este ca și cum i-ai spune unuia care a furat o mașină ”fostul proprietar de Lamborghini”. Da, când l-ai văzut tu la semafor avea ceia mașinii și era la volan, dar asta nu înseamnă că Lamborghini-ul nu era furat!

Sau ca și cum i-ai spune unuia care a furat un milion de euro ”fostul milionar”. Da, când l-ai văzut avea un milion în cont și cheltuia din banii ăia, dar tot furați erau.

Ori dacă ăstora le spui hoții sau oamenii care au furat un Lamborghini sau un milion, de ce Fcsb-ului nu-i spui ”clubul care a furat marca Steaua”?

Aș vrea să spun că știu care sunt motivele din spatele acestei susțineri directe și publice a unui furt, dar nu le cunosc. Sigur, unii pot primi bani ca să își mintă urmăritorii, iar alții pot fi atât de proști încât să creadă sincer minciuna asta cu ”fosta Steaua”.

Însă în niciun caz asta nu scuză lipsa de reacție a clubului Steaua. Trăim încă într-un stat democratic și există pârghii pentru a-i corecta sau chiar pedepsi pe mincinoși. Cât de eficiente sunt pârghiile astea e altă discuție.

Cert este că cei de la Steaua nici măcar nu încearcă, ci asistă nepăsători la repetarea acestui furt istoric.

4 thoughts on “De ce FC Fcsb nu este ”fosta Steaua”?

  1. Instanța a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022

  2. Din păcate trăim intr-o tara de mafioți și care încearcă sa fure ori ce este posibil , fără a cumpăra acel lucru , foarte corect acest articol , le transmit pe acesta cale și suporterilor de finanțator,ca Steaua nu și schimbat niciodată numele , iar de fcsb nu a auzit nimeni .!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *