Djandarmeria apără prostia

Djandarmeria milfov ne-a arătat din nou de ce această instituție e demna urmaşă a securității lui ceauşescu prin comunicatul despre măsurile de siguranță de la meciul dintre Afumați şi Steaua, din barajul pentru promovarea în Liga 2.

Pe scurt, pentru cei care nu au citit comunicatul ăla, djandarmii spun că îl tratează cu maximă seriozitate, că suporterii nu au voie în tribune şi că cine nu are buletin de Afumați nu are ce căuta în sat în ziua meciului. Iar partea cea mai tare e că djandarmii spun că fac asta şi pentru că vor să “apere” pădurea din apropierea arenei.

Bun, nu ştiu de unde să încep cu enumerarea tâmpeniilor băieților în carapace. Treaba cu protejatul pădurii e epică în contextul în care ei nu sunt capabili să controleze camioanele şi trenurile cu lemn pentru care primesc reclamații. Să te gândeşti că nişte suporteri, fie ei şi ultraşi, vor distruge o pădure e… tipic djandarmeresc.

Apoi, faptul că nu permit accesul în localitate non-afumățenilor e o nouă probă a incompetenței lor. Înarmați cu cele mai moderne ustensile de contenție şi protejați de legi stupide, ei nu au altă soluție decât restricțiile în masă.

Şi nu vă imaginați că Afumațiul o să fie invadat de 300 de mii de stelişti. În cel mai bun caz vor fi două-trei mii de oameni, aceiaşi care au mers la meciuri şi până acum! Să nu poți controla un astfel de grup e jenant pentru orice instituție de forță.

Prin comunicatul ăla, djandarmii recunosc că nu sunt altceva decât o sumă de incompetenți tupeişti, mult prea bine plătiți pentru “serviciul” pe care îl oferă. Incompetenți pentru că singuri spun că nu au soluții de control al grupurilor şi tupeişti pentru că se folosesc de un subiect sensibil ca protejarea pădurilor în acest context.

Despre Afumați ce ar fi de spus. În continuare nu cred că au şanse la promovare şi arată că sunt mai proşti decât cei din Liga 4. În loc să interzică accesul fanilor oaspeți şi să dea bilete gratis la ei în sat puteau vinde biletele cu 50 de lei şi echilibra puțin bugetul susținut doar din fonduri publice.

Nu îmi imaginez că toate aceste şicanări pot opri Steaua din drumul spre promovare, şi aici trebuie felicitat Oprița, ci doar arată şi celor care se mai îndoiesc cât de puternic e sistemul şi cât de mult se opune revenirii Stelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *