Federația lui Burleanu reinventează dreptul de promovare ca să blocheze Steaua

Federația Română de Fotbal rescrie propriile regulamente într-o încercare penibilă şi grețoasă de a bloca promovarea celor de la Steaua în Liga 1.

Concret, oamenii din Federație au transmis un comunicat de presă în cadrul căruia spun că Steaua nu are drept de promovare în prima divizie, fără a explica însă cum au ajuns la această concluzie.

Conform regulamentelor, dreptul de promovare are un singur criteriu, cel sportiv. Dacă echipa are rezultate sportive care să îi aducă promovarea, are drept de promovare. Punct.

Ce voiau indivizii să spună e că Steaua nu ar putea promova pentru că nu va primi licența pentru Liga 1, însă asta nu înseamnă că nu are drept de promovare. Dimpotrivă, dreptul de promovare ar fi anulat pe cale administrativă.

Cea mai mare problemă e însă alta, anume că Federația s-a antepronunțat! Dosarele de licențiere pentru Liga 1 se pot depune până la 30 aprilie, iar apoi sunt analizate de departamentul de licențiere al federației, teoretic organism independent.

Ori dacă FRF zice de capul ei că Steaua nu poate promova înainte ca măcar să fi văzut dosarul de licențiere avem o problemă foarte gravă. Licențierea nu e independentă şi nici obiectivă din moment ce scribii lui Burleanu ştiu deja că o echipă nu va primi licența.

Pentru mine ăsta e motiv de litigiu civil pentru daune simbolice. Pentru dat peste bot.

Iar absolut obligatoriu este ca dosarul de licențiere să fie depus, pentru a putea fi apoi contestată repingerea la comisii, la TAS şi mai ales în civil. Doar aşa Steaua se poate apăra.

Acum probabil că e clar pentru toată lumea că federația şi liga acționează cu rea credință evidentă în raport cu Steaua.

3 thoughts on “Federația lui Burleanu reinventează dreptul de promovare ca să blocheze Steaua

  1. Nu e mai simplu sa respecti forma de organizare?
    Stim din 1998 ca forma de organizare trebuie sa fie S. A. sau Asociatie!
    Eu nu inteleg de ce armata nu a facut nimic in atatia ani?

  2. Nu se dorește promovarea Stelei în prima ligă fiincă becali ar pierde drepturile ( vezi recenta lui declarație că a primit 100000 de euro de la UEFA fiincă el e Steaua ). Așa cum știe el să ungă cu câte puțin acolo unde trebuie el profită în continuare. Dacă Stelei i s-ar da drept de promovare toți suporterii de acum ai fcsb s-ar întoarce acăsă pe Ghencea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *