Federația lui Burleanu vrea doar mediocri

Forul suprem al fotbalului românesc nu doar încurajează mediocritatea, ci și-a făcut un obiectiv din a promova numai indivizi care nu spun și nu vor spune nimic important în acest sport. Iar cei care nu se conformează și nu își pun singuri piedici sunt rapid excluși.

Cel mai recent exemplu este scandalul artificial creat de FRF în jurul lui Radu Drăgușin. Fundașul împrumutat de Juventus la Sampdoria a refuzat convocarea la naționala de U21 după ce selecționerul Florin Bratu i-a transmis că nu va juca deoarece nu are meciuri în picioare la club. Și nu doar că i-a transmis asta, dar i-a dat și un exemplu concret la precedenta acțiune a ”tineretului”, când l-a folosit numai 8 minute!

În condițiile astea, Drăgușin a spus că nu vine la națională pentru că vrea să se concentreze pe antrenamentele de la noua sa echipă, să încerce să convingă acolo și să înceapă să joace. Pentru că dacă va juca, va fi folosit și de Bratu la națională. Logic, nu?

Ei bine, nu! Super profesionistul selecționer a sărit de cur în sus că cineva căruia i-a spus că trebuie să joace la club încearcă fix asta. A mai apărut și inutilul de Burleanu cu niște sfaturi de care și ăia de la minifotbal ar râde. Și uite așa Drăgușin a fost transformat, cu ajutorul maroneilor incapabili din ”presă” într-un soi de dușman al României, ăla care pune interesul personal mai presus de cel național. De parcă nu găsește Bratu vreun anonim să încălzească banca la meciurile ”tineretului”…

Impresarul lui Drăgușin e Florin Manea și am fost de acord cu el în puține momente. Dar acum nu pot să nu îi dau dreptate când acuză faptul că Bratu e un antrenor de paie.

Drăgușin ăsta, la 19 ani, are două trofee câștigate cu Juventus, Cupa și Supercupa Italiei, a jucat la seniorii lui Juventus și a fost transferat de o altă echipă din Serie A pentru a juca mai mult în sezonul ăsta. Iar la Sampdoria, chiar dacă nu e vreo formație de top, e în lot meci de meci și se antrenează alături de oameni ca Silva, Ekdal, Quagliarella, Candreva sau Berezynski. Parcă e ceva.

Și ar fi ok până la urmă dacă Bratu ar avea principii și ar zice că vrea doar oameni valoroși, care evoluează meci de meci la nivel înalt. N-ai putea să îi reproșezi nimic, nu? Doar că el îl titularizează pe unul ca Țîrlea, care joacă la echipa secundă a lui Alaves în liga a CINCEA din Spania. A cincea! Aviz maroneilor imbecili care au băgat tercera division pe translate și au scris că e liga a treia.

În ce univers poți susține cu argumente că un fotbalist din liga a cincea spaniolă e peste unul care e în lotul unei formații de Serie A? Sigur, dacă vorbim de ritm de joc ai putea avea dreptate, dar ritm de joc găsești și la Agromec Agârbiciu. Numai că ritmul ăsta e degeaba dacă valoarea tinde spre zero.

Nu știu dacă Drăgușin va ajunge un fotbalist mare, în momentul ăsta depinde de el. Dar dacă Juventus i-a dat un contract pe 4 ani înseamnă că oamenii de acolo au văzut ceva potențial. Dacă Sampdoria l-a luat împrumut și antrenorul îl include în lot înseamnă că nu e chiar lipsit de talent. Vom vedea cu toții cum va evolua de acum și ce drum va avea în fotbal.

Pot însă să bag mâna în foc că Bratu nu va fi niciodată un antrenor care să depășească nivelul unei numiri pe prietenie la națională sau a unui contract prin Liga 1 ori Emiratele Africane Dezordonate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *