Săracul fotbal românesc în vreme de pandemie

Fotbalul românesc își arată limitele poate mai mult ca oricând în această perioadă în care pandemia de COVID-19 afectează întreaga planetă. De la meciuri cel mult amuzante până la focare de infecție în cantonament, în Liga 1 le avem pe toate.

Aș vrea să încep spunând că decizia FRF&LPF de a relua campionatul este una care nu are legătură cu sportul. Vizați aici au fost doar banii din drepturile TV, singura grijă a mai-marilor fotbalului autohton fiind aceea de a nu încălca acordul pentru televizare. De ce? Păi e foarte simplu. Dacă făceau asta ei și echipele pierdeau bani serioși!

Ei bine, această încercare de a nu plăti eventuale despăgubiri a dus la dezastru.

Cel mai afectat club este, fără îndoială, Dinamo. ”Câinii”, care erau oricum într-o situație dramatică, nu mai au acum nicio șansă să se salveze de la retrogradare după ce cam toți jucătorii din lot au ajuns să fie infectați cu noul coronavirus. Fără seniori, dinamoviștii vor fi victime sigure în duelurile pentru rămânerea în Liga 1 din playout.

Aici ar mai fi un lucru de remarcat. Dacă Negoiță nu distrugea tot ce înseamnă fotbal prin Ștefan cel Mare poate că folosirea juniorilor pe final de sezon ar fi fost un lucru excelent. Pe vremuri, la Dinamo exista un excelent centru de copii și juniori, cu mulți tineri de calitate. ”Investitorul” de la hotel și-a bătut însă joc de tot și acum se văd rezultatele.

Campioana CFR Cluj plătește tribut situației generale din țară. Jucătorii au fost testați la o clinică privată, mulți au ieșit pozitivi, însă la retestare toată lumea a fost negativă. De ce? Pentru că unele teste, primele sau acestea din urmă, au fost proaste. Sau analizate prost. Sau recoltate prost. Sau. Pentru că România este complet nepregătită pentru această criză, cu autorități cel mult amatoare și cu medici depășiți clar de situație.

Și iată cum numai din aceste două cazuri ai atât lupta la titlu, cât și pe cea de la retrogradare, afectate în mod direct de lăcomia FRF&LPF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *