Jeff Bezos și Bill Gates se bat pe Steaua. Iar Țiriac se uită

Cei mai bogați oameni ai planetei, Jeff Bezos și Bill Gates, se află într-o dispută directă pentru a prelua Steaua de la ”șefii armatei”. Potrivit unor surse apropiate de cei doi miliardari, în ultimele luni au existat mai multe runde de negocieri în București și în Predeal, iar ”generalii” sunt gata să renunțe la echipă.

Serios? Dume de-astea vreți să citiți? Înlocuiți Bezos și Gates cu miliardarii de carton de la noi și cam astea sunt articolele din ultimele săptămâni de pe site-urile de spam din România. #WOWEXCLUSIV, evident.

Au început cu frații Adrian și Dragoș Pavăl, cei doi care controlează Dedeman. I-au plimbat prima dată pe la Iași, beneficiind de concursul primarului din localitate, avid de publicitate, dar a venit pandemia și fotbalul românesc și-a arătat din plin goliciunea. Meciuri care nu interesează pe nimeni, audiențe sub genunchiul râmei, scandaluri artificiale care nu mai atrag nici măcar analfabeții funcționali și panică. De ce panică? Pentru că fără audiență se duc și banii din reclame.

Băieții din ”presă” s-au repliat rapid și au redescoperit metodele clasice de a ține oamenii pe site-uri: invențiile legate de cel mai puternic brand din sportul românesc, Steaua, și galeriile foto cu poze furate de pe Instagram. Dacă faceți un minim efort să accesați un astfel de site ”de sport” o să vedeți că astea sunt temele cu cele mai multe accesări.

Faptul că Steaua este singura care vinde în perioada asta de criză ar trebui să arate tuturor forța acestui brand.

Revenind la subiectul nostru, frații Pavăl au fost mutați rapid la Steaua pentru că e ușor să inventezi pe lângă ei. Oamenii nu sunt interesați de imagine artificială și, prin urmare, nici nu vor să audă de ziarici. Pentru că nu vorbesc cu ”presa” nu pot nici să infirme sau să demonteze compunerile unora. Astfel că am avut o avalanșă de wowexclusivități cu Dedeman la Steaua.

Târziu de tot a reacționat Clubul Sportiv al Armatei cu un comunicat prin care a transmis că nu se pune problema cedării secției de fotbal. A apărut acum povestea cu Rotaru de la Craiova, care a murit însă rapid. Probabil că în lunile ce vin vor apărea alte și alte invenții. Să nu vă mire dacă apar inclusiv astea cu Bezos și Gates!

Mai periculoase decât invențiile astea mi se pare însă altceva. Am observat că există un curent care prinde tot mai mult avânt în rândurile fanilor Stelei cu privire la vânzarea/cedarea secției de fotbal. E același discurs de prin 97-98 cu privire la forma de organizare, la vânzarea care este absolut necesară pentru supraviețuire și așa mai departe. Așa cum se spune, cine nu își cunoaste istoria e condamnat să o repete.

Aș vrea să mai spun ceva pe tema asta.

În momentul în care Steaua și-a reînființat secția de fotbal, în 2016, mai toată lumea ce avea acces la un spațiu de emisie cât de cât public susținea că e un proiect mort. După primul an, discursul s-a schimbat în ”nu vor promova niciodată”. A venit promovarea în Liga 3 și au apărut comentariile despre afilierea imposibilă la FRF. Steaua era însă afiliată, astfel că nu a fost nicio problemă. S-a spus că nu vor promova în Liga 2. După câteva meciuri, în care echipa lui Oprița și-a arătat superioritatea, deja promovarea e dată ca sigură și discutăm despre vânzarea secției de fotbal… Înțelegeți direcția?

Dacă vorbim despre Steaua, vorbim despre Clubul Sportiv al Armatei Steaua, club polisportiv aflat în subordinea Ministerului Apărării. Club care NU POATE VINDE VREO SECȚIE! Cel mult, poate suspenda activitatea unei secții și se poate asocia cu o entitate privată în respectiva ramură sportivă. Cam ce s-a întâmplat în 1998. Dacă asocierea aia pică din diferite motive, Steaua are tot dreptul să își reînființeze secția! Ce s-a întâmplat în 2016.

Ei bine, toate discuțiile de acum sunt false. Să spui că Steaua nu poate promova în Liga 2 sau Liga 1 e o minciună. Asta pentru că nu s-a pus problema până acum. Abia după ce Steaua va încerca să obțină o licență și va fi refuzată s-ar putea discuta despre asta. Și chiar aș vrea să văd ce argumente ar aduce FRF și LPF pentru a refuza accesul în Liga 1 pentru un club care, conform unui oficial UEFA (Ionuț Lupescu în speță), poate evolua în cupele europene în forma de organizare actuală! Iar cu Talpan în fruntea departamentului juridic, chiar sunt curios dacă Federația și Liga ar risca litigii.

Așteptați, așadar, ca Steaua să promoveze pe teren înainte de a discuta despre o nouă înstrăinare a fotbalului.

6 thoughts on “Jeff Bezos și Bill Gates se bat pe Steaua. Iar Țiriac se uită

 1. Excelent articol!

  Din ce am inteles, totusi, cu Dedeman chiar au fost (inca sunt?) discutii, dar nu pt o “cedare/vanzare”, ci pt a fi sponsorul principal si pt a denumi noul stadion.

  Cat despre posibilitatea de a juca in L1, nu sunt convins de care parte e adevarul. Din ce am citit, articolul din Legea Sportului 69/2002 e vag si interpretabil, cred ca pe el se bazeaza mafiotii de la frf si lpf. In uefa, 100% poti juca INDIFERENT de forma de organizare. Doua dovezi clare: Zenit, detinuta de Gazprom (companie de stat) si PSG, detinuta de Qatar Sports Investments (o companie care apartine de fondul de investitii din Qatar, care opereaza cu omniprezentii “bani publici).

  Sanatate!

  1. Nu există așa ceva, discuțiile cu dedeman. Că zice unul sau altul că fratele unchiului vărului șoferului de pe microbuzul de la dedeman i-a spus de discuții e altceva. Dar asta nu înseamnă nimic.

   Cât despre legea sportului… Oare cum au jucat și joacă în Liga 1 Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș sau Clubul Sportiv Concordia Chiajna? 🙂

  2. Articolul din legea sportului spune asta: “Cluburile sportive profesioniste se organizează numai pentru o singură disciplină sportivă.” Niste cuvinte puse unul langa altul care nu spun absolut nimic, pentru ca nu poti sa-mi spuna mie cineva ca daca un club are mai multe discipline nu poate participa intr-o compatitie sportiva din Romania.

 2. Ba chiar au existat discutii cu patronii Dedeman…nu esti informat suficient. Cat despre promovarea in liga 1, in forma actuala nu are cum sa promoveze.

  1. E foarte posibil să nu fiu informat suficient. Dar din informațiile mele insuficiente povestea Dedeman nu există.

   Cât despre promovare, poți te rog să îmi spui diferența la forma de organizare dintre CSA Steaua și CS Gaz Metan Mediaș?

   1. Toate cluburile trebuie sa aiba forma de organizare a sc fc fcsb sa, ce nu intelegi? Daca fc fcsb intra in faliment trebuie sa intre toate cluburile in faliment, asa e in transhumanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *