La fel ca Becali, FRF nu caută antrenor

Dacă vă numărați printre naivii care mai cred în revenirea fotbalului românesc și în reconstrucția echipei naționale am o veste destul de proastă pentru voi: federația lui Burleanu e un fel de Becali.

Așa cum știți, naționala de seniori nu mai are selecționer după ce Rădoi și-a făcut damblaua și l-a debutat pe puștiul Sali. Mirel a plecat la expirarea contractului, conștient că nu poate face nimic mai mult la prima reprezentativă. Și nu neapărat pentru că n-ar fi capabil.

Federația a devenit în ultimii ani o structură piramidală, în care toată lumea, cu excepția trio-ului din frunte, are un șef care face micro-management.

Ca selecționer, șeful tău direct este nea Miai Stoichiță, fabulosul antrenor care primea ordine de la Becali în timpul meciurilor oficiale.

Ajuns șefuț, nea Miai face cam aceleași lucruri și încearcă să își impună voința în fața selecționerilor. Mai strigă la jucători din tribune, mai merge la vestiar sau antrenamente, mai are o discuție cu selecționerul și îi dă ”sfaturi”, totul pentru a arăta că el este cel care comandă.

Mediul de lucru este, bineînțeles, toxic și niciun antrenor normal la cap nu ar merge la națională în momentul ăsta.

Pe de altă parte, nici FRF nu vrea antrenor. Federația îi caută un yes-man lui nea Miai, cineva cu un nume cât de cât cunoscut, dar suficient de ”flexibil” cât să accepte să fie fraierul de serviciu. Adică dacă îi iese nea Miai și Burleanu își asumă meritele, iar dacă nu îi iese va fi sacrificat.

Jocul din ultima lună, cu oferte pentru Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu e exact, dar exact, ăla pe care îl face Becali! Vă mai amintiți cum își dădea sclavii (vorbele lui, nu ale mele) afară la final de sezon, după care două luni o ardea pe la ziaricii prieteni cu tot felul de nume? Că vine Olăroiu, că Lucescu, că Boloni, iar în final aterizau pe bancă unii gen Petrea sau Vintilă?

Dacă FRF voia antrenor, îl putea avea de luni de zile. Loți Boloni e liber de contract din vară și abia așteaptă o șansă de a-și lua revanșa după precedentul mandat. E un antrenor experimentat, cu rezultate, integru, ce lucrează după o strategie. E perfect!

Care e problema Federației? Păi că e un antrenor experimentat, cu rezultate, integru, ce lucrează după o strategie. Nu e o slugă pentru nea Miai, ba dimpotrivă, aș spune că l-ar lua la șuturi bine de tot. Ori asta nu se poate!

FRF-ul este atât de bine dezorganizat pentru performanță încât oamenii ăia se comportă ca și cum nimic nu îi poate atinge. Burleanu va câștiga fără nicio urmă de emoție un nou mandat și toți știu că trebuie să îl lingă bine ca să își păstreze funcțiie. Iar mai departe, spre baza piramidei, au cec în alb și pot face tot ce vor.

Uite, dacă vreți un fel de pariu, eu zic că următorul selecționer o să fie Mutu. E prea leneș ca să antreneze zi de zi la club, prea comod să plece din România și prea obișnuit cu stilul lui nea Miai ca să refuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *