Maroneii, cocalarii și printzesele din presa sportivă

Aș fi vrut să nu mai scriu despre analfabeții funcționali care populează pseudo-redacțiile din România, dar uneori nu mă pot abține. Iar un astfel de moment a venit după inaugurarea stadionului Steaua.

Constantin Pistol a fost ”eroul” maroneilor din simplul motiv că este un om onest, căruia nu îi e rușine să muncească și care poate privi pe oricine drept în ochi. Spre deosebire de ”ecrivani”, dar asta e altă discuție.

Gazeta Sporturilor a făcut chiar o campanie micuță cu subiectul ăsta, având materiale atât înainte cât și după eveniment.

Ce i-a uimit pe maronei la Pistol? Ei bine, faptul că lucrează pe un salariu de 2,200 de lei lunar, ca șofer pe o mașină de distribuție marfă la o firmă din Pitești! Atât!

Și ca să nu credeți că sunt eu idiot, iată titlurile ”presei”:

  • Un câștigător al Cupei Campionilor a ajuns șofer și era să rateze inaugurarea din Ghencea: „Serviciul e serviciu! Fac asta din anul 2000” – GSP
  • Campion european cu 2.000 de lei salariu » Fostul câștigator al CCE în 1986 a ajuns șofer: „La treabă! Așa e viața” – GSP
  • A fost campion european, iar acum a ajuns șofer și câștigă 2.200 de lei pe lună. Cum îl tratează foștii colegi – DigiSport
  • A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua şi acum e şofer pe o dubiţă. Câştigă salariul minim, dar a fost prezent la sărbătoarea de pe Ghencea – AS=ntena Sport
  • A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, iar acum a ajuns şofer! “Aşa e viaţa!” Ce salariu încasează fostul fotbalist – Telekomsport

Și ar mai fi titluri, dar zău că nu are rost.

Îi vedeți? Ăștia sunt, cu mici excepții, jurnaliștii sportivi din România. Sunt atât de rupți de realitate, atât de îndoctrinați de diverși ”finanțatori” și ”fotbaliatori”, atât de incapabili să înțeleagă încât pentru ei e ceva rușinos să muncești pe 2,200 de lei lunar.

Sunt atât de obișnuiți cu Florineii ce-și iau BMW second-hand și două camere în Militari, plus țoale branduite din Istanbul Bazaar, încât ei cred că asta e realitatea.

Vă mai amintiți de Luțu și de poveștile lui din Coreea de Sud, când spărgea zeci de mii de dolari pe seară cu lăutari (unii cu instrumente, alții cu pixuri) aduși din țară? Ăștia sunt!

Lucrează și ei, cei mai mulți, pe salariul minim, de multe ori n-au weekend-uri libere, dar le pute rău un om care a jucat fotbal la cel mai înalt nivel, iar când a constatat că nu mai poate s-a reorientat și trăiește cât se poate de decent de 20 de ani.

Acum câțiva ani, aceiași salahori ai tastaturii scriau că Pistol a ajuns să lucreze ca șofer pentru că era alcoolic și juca la păcănele. La vremea respectivă omul n-a mai discutat cu ei. Mare păcat că a trecut peste promisiunea de atunci…

Pe de altă parte, toate titlurile astea odioase spun ceva despre incapabilii care le-au scris, nu despre un om care a făcut eroarea să fie sincer cu unii obișnuiți doar cu persoane de teapa lui Becali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *