Ne place cu ”haida-haida” și ”lungă și pe-a doua”!

Suporterul român de fotbal, ăla care mai e, e îndrăgostit de-a dreptul de jocul închis, la plesneală. De rezultatele obținute din jumătate de ocazie. De ”haida-haida-ul” lui Contra. De ”lunga și pe-a doua” cu care am fost bucurați de mai toți selecționerii din ultemele 3 decenii. De șmecheria asta stupidă.

Mă uitam pe comentarii după meciul naționalei din Armenia și 99% dintre ăia care au scris cereau demisia lui Rădoi. Dar nu asta m-a frapat, că înțeleg supărarea pentru un rezultat slab, sub așteptări. Șochează argumentul suprem: n-a știut să țină de rezultat!

Da, așa e. Rădoi nu e Contra sau Lucescu cel mic, să pună naționala cu fundul în poartă și să spere că portarul scoate toate 378 de ocazii ale adversarului. Din punctul ăsta de vedere, naționala lui Rădoi nu știe să se apere.

Dar naționala asta, spre deosebire de cam toate celelalte din ultimii ani, încearcă ceva. Încearcă să pună mingea jos, să paseze, să construiască, să pună probleme. Și nu vî gândiți că treaba asta vine de la jucători.

Indiferent de ce screm maronicii din presă, fotbaliștii români sunt pământ! Cel mai în formă dintre ei, Stanciu, dă goluri în puternicul campionat al… Cehiei! Iar prințișorii și perlele din Liga 1 impresionează doar la capitolul tatuaje, uneori reușind să lege 3 pase în meciuri cu Agromec Agârbiciu sau Agricultorul Gârbov. Ăștia sunt fotbaliștii români, eșecuri în devenire care nu joacă ofensiv nici pe Play Station.

Deci ai un selecționer care încearcă să te aducă în secolul ăsta din punct de vedere fotbalistic. Care vrea să arate un joc colectiv agreabil. Care greșește, bineînțeles. Și căruia îi ceri demisia pentru că… ce? Că nu a câștigat în Armenia? Păi de unde și până unde era sigură victoria din Armenia? Că asta ți-a spus maronică printre două bale ce i se scurg suav?

Mă tot întreb dacă nu asta am merita. De ce nu ar spune Rădoi că toți ăștia au dreptate și că mai bine își vede de viața lui departe de națională. Iar România să piardă la limită sau să obțină egaluri glorioase sub comanda lui Stoichiță. Da, ăla care primea ordine de la Becali în timpul meciurilor.

De ce să nu ne bucurăm de un gol din plesneala, în urma unei lansări în adâncime și a unei erori a adversarilor? De ce să nu facem nuntă la o calificare ratată la mustață?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *