Nicușor, Dana și interlopii

Fumigena budenistă pare că a prins bine de tot pentru că nimeni nu mai discută despre ce e în firea oamenilor de la primăria duamnei. Hai să vedem puțin ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Rise a publicat un material amplu și bine documentat despre un tun de vreo 50 de milioane de euro pe care l-a dat Săvulescu, persoană onorabilă, nu interlop, cu largul concurs al oamenilor numiți direct de duamnă în comisii și comitete. A venit apoi Libertatea, care a arătat cum primăria duamnei a trucat licitația pentru tramvaie, un contract de vreo 150 de milioane de euro, în favoarea unei companii turce. Au apărut și pozele în care duamna și soțul ei încalcă dispozițiile legale și intră într-o sală de clasă, poze despre care miliția Ilfov spune că nu există 🙂

Peste toate astea a explodat ”fâsâiciul” budencei. Un set de înregistrări în care Niku candidatu discută cu zărescu despre un litigiu. Cum care zărescu? Ziariciu sărac de la tabloide care, în 4 ani de consiliere la băluță de la 4, a devenit proprietar de case și terenuri dintr-un salariu de 500 de euro pe lună.

Așa, Niku și zărescu discută despre un litigiu dintre un tip, interlopul Câine din Orășelul Copiilor, și Primăria Sectorului 4, motivul fiind demolarea tersei-casă a Câinelui. Niku zice că a fost abordat de avocatul tipului interlop, nu el ci asociația Salvați Bucureștiul, că s-a uitat pe acte și că în opinia lui primaria a comis un abuz. S-au ciondănit ăștia, s-a ajuns la procese și, ce să vezi, Curtea de Apel a decis că Niku a avut dreptate și că băluță l-a abuzat pe câine. În discuțiile telefonice cu zărescu, Niku vorbește despre o înțelegere amiabilă. În ce calitate? Aia de parte în dosar, că asociația lui s-a implicat să corecteze abuzul, așa cum a făcut-o și cu alții. zărescu l-a făcut destul de bine, vorbind continuu despre cum câinele e interlop care vinde droguri și femei. Acuzații neprobate apropo de nicio sentință. Aici Niku a fost prostălău bine, l-a lăsat p-ăla să îl păcălească cu subtilitatea unui buldozer.

Traficul de influență pe care îl urlă propaganda nu-l văd, poate-s eu chior. Mă rog, băsescu a zis că-i ca la nepotă-su, care a luat 3 ani pentru că a cerut un milion de coco să rezolve niște dosare de la diicot. N-am văzut unde a cerut sau primit niku vreun ban și nici care era influența pe care o trafica, pesediștii băluță și zărescu fiind orice mai puțin sclavii lui.
I-aș reproșa lui Niku faptul că s-a asociat cu un dubios, chiar și presupunând că a fost de bună de credință. Eu zic că știa foarte bine cine-i câinele. Îi reproșez și că a fost uber prost discutând cu lemnul ăla de zărescu chiar și atunci când era evident că ziariciul face materiale cu el. Dar câtă vreme nu există nicio dovadă că a făcut asta pe bani sau pe altceva, ci 100% pro bono, sunt greșeli normale de la un tip ca el.

Nu e nimic comparabil cu sutele de milioane de euro prăduite în ultimii 4 ani, nici pe departe.

Acum, eu dacă aș fi Niku, m-aș dezice de ăla după alegeri. Dacă ies primar vin și zic că am greșit că nu am verificat cine era omul, că nu știam că e shaddy, că o să fac mai bine și așa mai departe. Și aș mai face plângeri penale pe toate combinațiile de la primărie. Licitație de tramvaie, pac la Parchet. Parcul Verdi, la Parchet. Companii municipale? La Parchet și alea. Absolut tot ce e dubios aș sesiza organele de anchetă. Ca să arăt că nu sunt din grupul ”pleacă ai noștri, vin ai noștri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *