Noile echipamente ale Stelei

Se vorbeşte mult despre noile echipamente de joc ale echipei de fotbal Steaua Bucureşti. Din păcate, sunt mult prea puține lucruri pozitive în toate aceste discuții.

Echipamentele au fost anunțate acum 2-3 săptămâni într-un mod cu totul stupid. Ar fi trebuit să fie prezentate la inaugurarea stadionului, de pe 7 iulie, dar n-au mai ajuns. Aşa că s-a apelat la o soluție de avarie, echipamente Joma cumpărate pentru 4-5 meciuri. Apropo, domnii manageri ai secției de fotbal îşi asumă decizia de a investi în echipamentele inutile Joma? Ce se va întâmpla cu zecile seturi de echipamente după ce vin cele de la Adidas?

Panicat, domnul Marinescu a anunțat pe un ton pisicos că o să fie luate echipamente Adidas, de parcă cele 3 dungi de pe tricouri ar fi vreo garanție a calității. Mă rog, asta îşi doreau suporterii, asta au primit. Adidas.

Ulterior s-a aflat că nu clubul cumpără echipamentele, ci unul dintre sponsori. Fără a fi anunțat un cost, fără vreun detaliu. Da, niciun club din România nu face asta, dar când pretinzi că vrei să faci lucrurile altfel, ca la Ajax…

În fine, se dau nişte termene. Primul meci de campionat. Două săptămâni. Trece timpul şi nu se întâmplă nimic. Suporterii doritori de Adidas vociferează. Panica se instalează din nou prin birouri. Aşa că e prezentată o poză cu un set de echipament Adidas luat parcă de la second hand. E evident că tricoul şi şortul nu sunt din acelaşi set. Lipsesc emblema Stelei şi logo-urile sponsorilor. Apar apoi şi nişte poze parcă făcute în paint, dar doar cu tricourile, de data asta complete. Şi nu sunt cele finale, ci doar una dintre cele două variante. Totul e făcut pe genunchi. Un fel de “tovarăşu’ colonel, prefăceți-vă că lucrați”.

Ba mai vine şi Ogăraru şi se disociază complet de echipamente. După ce a povestit cât de mult a lucrat el, acum spune că s-a ocupat doar de sponsori. Super profesionist.

Steaua putea face lucrurile complet diferit. Puteau prezenta un teaser cu o mică porțiune din tricou să arate că lucrează. Puteau prezenta ambele variante de echipamente, chiar făcute în paint, şi iniția un sondaj printre suporteri. Puteau să le cumpere direct de la Adidas, să nu le ia prin intermediar, pentru a avea mai multe opțiuni, termene de livrare ferme şi poate un preț mai mic. Se puteau face multe.În schimb nu s-a făcut decât gălăgie. Adidas, Adidas, Adidas. Atât. Iar Adidasul livrat e cu dungi roşii, albastre, albe şi violet, nu e personalizat şi arată… păi, ieftin. Dar asta e o chestie de gusturi.

Pentru comparație, vă puteți uita la cele TREI seturi de echipament, plus echipamentele de antrenament, ale FCU Craiova. Şi ele cumpărate din magazin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *