Noua Cooperativă salvează Dinamo de la o retrogradare meritată

Așa cum anticipam în urmă cu două zile (citește articolul aici), Sistemul sau noua Cooperativă îi salvează pe cei de la Dinamo de la o retrogradare pe deplin meritată din punct de vedere sportiv. Iar corul bocitoarelor necalificate din ”presa sportivă”, care anunțau până acum un dezastru de proporții biblice, va saluta cu entuziasm această hotărâre curajoasă a FRF și LPF. Pariem?

Comitetul Executiv al Federației a decis în sedința de joi dimineață schimbarea sistemului competițional din sezonul următor al Ligii 1, numărul echipelor urmând a crește de la 14 la 16. Asta înseamnă cu nu mai avem două retrogradate direct și o echipă la baraj. Nu mai cade nimeni direct în Liga 2, iar ultima clasată din prima divizie va juca un baraj cu locul 3 din eșalonul secund.

După ce a schimbat regulile jocului în timpul desfășurării lui, transformând un meci din play-off, în speță Craiova – CFR, în finală pentru titlu împotriva oricărei logici, dar cu complicitatea suspectă a oltenilor, marii perdanți, oamenii lui Burleanu mai fac una și mai mare.

Pe 6 august schimbă formatul campionatului care va începe peste 3 săptămâni! De ce? Credeți că e vreo urgență? A început, Doamne-ferește, vreun război? Pandemia ne nenorocește și nu mai avem echipe? Din fericire, nu. Singurul dezastru este retrogradarea echipei preferate a sistemului din fotbalul românesc, Dinamo. Iar la pachet ar intra și problemele pe care le puteau avea alți băieți cu spate politic, cei de la Iași. Atât!

Spuneam că Dinamo este salvată de la o retrogradare meritată și vreau să explic pe scurt de ce cred asta. În materialul precedent scriam despre sezonul oribil al ”câinilor”. Elevii lui Mulțescu formează aproape cea mai slabă echipă din Liga 1, la bătaie cu cei de la Chindia. Doar că ăștia din urmă au mai arătat uneori o sclipire de dăruire, parcă n-au fost atât de morți.

Când cuțitul le-a ajuns la os și retrogradarea era aproape certă ce-au făcut dinamoviștii? Păi s-au infectat pe capete cu noul coronavirus, aparent de la un coleg care, în plin campionat, o ardea pe la terase cu amicii. O să spună fanii ”roș-albilor” că nu e vina lor, că e pandemie, că una sau alta. Dar când tu ești singura echipă care devine focar de infecție e vina ta! Exclusiv a ta! Până și ăia de la Argeșul Mihăilești și Bărăganul Ciulnița au reușit să aibă jucători sănătoși pentru a juca un baraj la nivel de Liga 4, iar Dinamo se plânge că nu e lăsată să joace.

Și ca să fim bine înțeleși, n-a fost lăsată să joace tocmai pentru a fi salvată! Pe teren nu avea nicio șansă de a evita retrogradarea!

În mod normal, FRF și LPF trebuiau să îi oblige să joace cu jucătorii valizi, cu juniorii sau să le dea meci pierdut la ”masa verde” dacă nu se putea prezenta la partide conform programărilor. Dar au amânat partidele conștienți fiind că Dinamo nu va putea termina sezonul pe teren și că vor avea această ”urgență” artificială căreia îi vor răspunde cu schimbarea sistemului competițional. Sau cumva credeți că echipa care lua bătaie de la Clinceni, Voluntari sau Iași ar fi rupt norii în august, cu jucători care preferă terasele în locul liniștii de acasă?

Cooperativa n-a murit, ba chiar funcționează mai bine decât în perioada lui Pădureanu și Dragomir. Burleanu și Iorgulescu au ajuns la apogeul sistemului reușind să pună în aplicare dezideratul tuturor blatiștilor: nu retrogradează nimeni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *