Noua Dacia ”Pisi-câine”

Recent, cei de la Dacia au lansat în spațiul public trei randări cu noile modele Sandero, Sandero Stepway și Logan, iar efectul a fost garantat. Toată lumea vorbește despre noile Dacii și, mai important, toată lumea așteaptă să vadă pe viu, în tablă și nituri, aceste modele restilizate. Dar de ce?

Păi principalul element de noutate este dat de blocul optic, care vine cu lumini de zi stilizate în forma literei Y. Da, acel Y făcut celebru de Lamborghini. De aici și glumele cu noua Dacia-Lamborghini, un soi de ”pisi-câine” al berii care nu e bere.

Mai sunt și alte modificări estetice și nu am văzut niciuna în rău. Ceva ce mi-a plăcut foarte mult la generația veche (da, am râs puțin) și care să lipsească acum. Dimpotrivă, noile modele Dacia arată și mai mult ca niște autoturisme din secolul ăsta. N-aș spune în continuare că sunt din anul ăsta, nici chiar de anul trecut, însă sunt cele mai actuale Dacii din istorie.

Schimbările majore ar trebui să vină la interior și la dotări. Un nou ecran tactil, mai mare și sper că amplasat muuuult mai sus, plus sisteme de siguranță ca frânarea de urgență sau detectarea mașinilor în unghiul mort al oglinzilor. Bună dimineața, Dacia!

Altfel, dacă ne uităm la modelul actual și la modelul nou o să avem șocul (mai ales dacă ați citit publicațiile de profil în care se vorbește despre filosofie de design, linii rotunjite, aripi evazate etc.) că diferențele nu-s deloc atât de mari.

Noile Dacii par cumva un fel de noi Iphone-uri. Design oarecum similar, clasic chiar, îmbunătățiri pe unde e nevoie și gata produsul nou.

Abia aștept însă să aflăm prețurile. Am o vagă bănuială că Dacia se va duce în sus destul de bine și că se va apropia de francezi și asiatici. Iar Loganul de sub 10 mii de euro va fi ăla la care și volanul o să fie opțiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *