Nu mai fiți, bă, mizerabili!

Sunt puține lucruri care mă mai surprind la aşa-zisa presă sportivă din România, dar jur că de fiecare dată când îi aud pe maronei jonglând cu principiile şi definițiile rămân cu gura căscată.

Mi se pare ireal cum pot unii să susțină tâmpenii colosale cu aceeaşi seninătate cu care îşi cumpără bere la pet de la Mega.

De la ce m-am luat? Am făcut prostia să mă uit la nişte meciuri din fabuloasa Ligă 1 în weekendul ăsta şi am rămas şocat să aflu că au jucat echipe ca Rapid, Farul, Chindia, UTA, Dinamo, Craiova… Măi să fie!

De Rapid v-am mai spus, au un litigiu pe rol cu un alt Rapid, care alt Rapid susține că ăştia din Liga 1 nu aveau cum să cumpere marca. Dar să reținem că pentru maronei contează marca!

De Farul ce să mai vorbim? Este Viitorul lui Hagi care a preluat marca Farul de la asociația lui Marica. Atât, marca. Şi peste noapte, ca Făt-Frumos din basme, Viitorul a devenit Farul. Nici nu contează ce palmares are, e Farul. De ce? Păi, na, marca.

Chindia nici măcar nu se pretinde vreo entitate care a preluat marca echipei din anii ’90, e doar o clonă făcută de Gică Popescu şi Ion Crăciunescu. Dar e Chindia, asta se scrie, asta se spune.

Dinamo e şi mai şi, firma aia băgată în insolvență nici nu are marca! Are dreptul de a folosi marca, atât. Şi mai e un Dinamo prin Liga 4, branduit aşa cum trebuie. Dar e Dinamo.

Şi ajungem la Steaua. La Steaua lucrurile se schimbă pentru că maroneii spun că nu contează marca, ci ce simte unul ca grădinărescu. Ce simte! Ce i se pare! Cum vrea s-o ardă!

Acum au inventat idioții continuitatea sportivă. Păi ce continuitate sportivă are, bă, Farul? Ieri era Viitorul, azi e Farul! Iar echipa aia din Liga 2 există, e FC Marina. Aceiaşi jucători, aceeaşi organizare, acelaşi club! Deci unde e continuitatea Farului? Unde e continuitatea la UTA, care e, în realitate Bătrâna Doamna peste care s-a lipit marca? Unde e continuitatea la Chindia, o clonă absolută apărută acum 10 ani?

A, nu există aşa ceva? Păi şi la Steaua de ce există, mă? De ce sunteți, mă, mizerabili?

Foto via vecteezy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *