Onoranta Tribună II

Cel mai mare eveniment sportiv găzduit vreodată de România, Campionatul European de fotbal, mă rog, 4 meciuri de la Euro 2020, ne arată cât de înapoiați suntem.

Unii dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria acestei țări, Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, au fost trimiși la Tribuna II a Arenei Naționale. Iar alți fotbaliști la fel de mari ca ei nici măcar n-au primit invitații! Asta în timp ce la oficială s-au lăfăit cefe late beneficiare ale unei conjuncturi favorabile.

Să ne înțelegem, nu e o rușine să stai la T2. Nu e o rușine să stai nici în peluză. Dimpotrivă, unora le place mai mult în zonele astea mai vii ale stadionului decât la oficială.

Însă aici vorbim despre context. Era primul meci organizat de România la un turneu final de campionat european, o sărbătoare a fotbalului și era evident că mulți ochi și multe obiective se vor îndrepta spre ”oficială”.

De aceea, o minimă etichetă impunea ”defilarea” cu cei ai mai bun în materie de fotbal. Și cum noi tot trăim în trecut de 20 de ani, ce avem mai bun se numește Hagi, Popescu, Munteanu, Chivu, Mutu, Belodedici, Pițurcă, Iordănescu, Lucescu și așa mai departe. Ei trebuiau să stea pe fotoliile alea de la ”oficială”.

În schimb au luat loc acolo politicienii din cauza cărora era să ne prezentăm fără stadioane finalizate la Euro 2020, deși turneul a fost amânat cu UN AN.

Federația s-a spălat rapid pe mâini, că nu ea a organizat, că ea a primit niște invitații și că nu e responsabilă.

Băi, Burlene, păi cu cine crezi tu că ține harneala asta, bă? Păi tu, ca șef al Federației, șef al fotbalului românesc, când ai văzut că ai 5 sau 6 invitații la oficială trebuia să le zici lui nea Miai Stoichiță, lui Vișan, lui Bodescu să se ducă la T2 și să îi inviți pe locurile lor pe ăia cu care ar trebui până și tu să te mândrești.

Ori poate era rușinos ca marele ”Limbbi” de România să se uite la un meci de la T2?

Înțeleg că biletele au fost împărțite între Primăria Capitalei și Guvern și că Federației i-au revenit câteva. Păi dacă politicienii sunt niște gușteri cu sorici gros, măcar tu, șef peste fotbal, să fii mai atent.

Dar gestul ăsta demonstrează cât de jos suntem ca nație. Că politicienii ăia care și-au înghesuit cururile obeze în fotolii nu ne-au fost parașutați de extratereștrii în funcțiile alea. Noi i-am ales! Și i-am ales pentru că ne reprezintă, pentru că sunt exact ca noi.

Sunt convins că oricare dintre conaționalii noștri ar fi făcut la fel, ar fi trimis pe oricine la T2 doar ca să fie ei ”regi” 90 de minute. Că doar de asta sunt atâția cu mașini luate în rate mai scumpe decât garsonierele jegoase în care locuiesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *