Peaky Blinders de Bucovăț nu e pericol social

Justiția din România a decis recent că un interlop wannabe din Bucovăț, județul Dolj, care a amenințat în mod repetat cu un pistol doi oameni nu este pericol social. Aici suntem.

Peaky Blinders după 6 luni în Bucovăț și-a luat o tigaie de BMW și-un pistol de jucărie și o arde ca-n Mad Max pe ulițele din satul lui natal. Asta n-ar fi o problemă dacă am avea o justiție funcțională care l-ar extrage rapid din societate și l-ar trimite acolo unde merită să se afle.

Tipul are 22 de ani și, după o șicanare în trafic, a urmărit un alt autoturism încălcând suficiente reguli de circulație pentru a i se anula permisul de conducere, a blocat respectivul autoturism pe un drum public și a ieșit amenințător cu pistolul lui cu bile.

Nu s-a oprit aici, ci a repetat ”isprava”.

Din fericire pentru ei, oamenii amenințați au avut capul pe umeri și au ales să nu treacă peste el, în deplină legitimă apărare, evitând conflictul.

Au fost urmăriți, blocați, amenințați cu un pistol. Au apelat la Poliție. Și polițiștii le-au spus, pe scurt, să nu se mai plângă atât și să se mute dracului din țara tupeiștilor.

L-au luat pe micul interlop cu WC în curte, l-au certat puțin și i-au dat drumul acasă.

Asta deși codul penal românesc spune că un infractor, așa cum e ăsta, poate fi scos din societate și plasat în arest preventiv dacă infracțiunile pe care le comite îi pun în pericol pe ceilalți. Asta ca să nu le repete până la eventuala condamnare definitivă. Practic, îi aperi pe oamenii nevinovați și de bună credință.

Ei bine, polițiștii doljeni nu cred că ce a făcut prazilianul a pus în pericol pe cineva, așa că l-au lăsat liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *