Sir Lewis și Mercedes vor pierde și în cazul în care câștigă

Hai că s-a terminat și Formula 1 anul ăsta și trebuie să admit că patronii americani au dat lovitura. Nu știu dacă a fost un plan sau nu, dar au reușit să readucă spectacolul ăsta (că sport e mai puțin) în față așa cum n-a mai fost de ani buni.

Dacă a fost un plan, pe modelul îl ardem pe Verstappen suficient cât să provocăm controverse iar oamenii să se revolte, iar la final îl facem campion, ei bine e un plan genial. A mers din plin. Dacă n-a fost un plan și-au mers pe instinct, instinctul a fost corect. Da, se vorbește despre Formula 1, oamenii vor să își spună părerea despre Formula 1, chiar și ăștia ca mine care au pierdut contactul cu Marele Circ. Formula 1 e peste tot.


Revenind puțin la finala sezonului, la prima vedere pare că l-au ars pe Sir Lewis după ce l-au ținut în brațe tot anul. Și l-au ars într-o asemenea manieră încât orice o să facă Mercedes de acum înainte nu va conduce decât la discreditarea unui pilot care a luat totuși 7 titluri mondiale. Deși, de când a făcut asta Schumacher nu prea mai contează palmaresul, atât de tare au stricat Formula 1 încât preferi oricând un cvadruplu campion ca Prost unuia cu 7 titluri luate fără adversar.


Așa, treaba aia a directorului de cursă cu ”It’s called motor racing” ca răspuns la plânsul directorului de la Mercedes care și-a dat seama că pierde titlul lui Sir Lewis e epică. EPICĂ! Adică ce poți spune cuiva care i-a lăsat pe cei mai buni doi piloți ai sezonului să se lupte pe circuit pentru titlul mondial în ultimul fucking tur al ultimei curse din campionat? Asta vor fanii, asta vor televiziunile, asta au primit. Și, așa cum am spus, a meritat din plin.


Sigur că plângerile oficiale ale Mercedes au un fundament și că chiar e de discutat acolo despre decizii. Dar în momentul în care tu pierzi pe pistă titlul mondial nimic nu mai contează. Dacă îl câștigi la comisii o să fii ”campionul FIA”, al comisiilor, ăla care nu e în stare să câștige pe circuit și se duce la prietenii în costume. Dacă obții, și aici cred că ăsta e maximul ce poate scoate Mercedes, anularea rezultatelor din ultima etapă, tot Verstappen e campion. Dacă ți se resping apelurile, te faci și mai tare de cacao. Oricum o dai, Mercedes pierde.


Din punctul meu de vedere, sărac ce nu are treabă cu managementul unei echipe de Formula 1, ăsta era momentul în care Mercedes trebuia să spună ceva de genul ”noi credem că meritam titlul, iar anul viitor arătăm tuturor că rupem pe genunchi competiția”.


Nefăcând asta nu fac decât să dea apă la moară celor care spun că sunt sprijiniți puternic de FIA și că fac ce vor în campionat. Inclusiv să conteste un campion mondial care i-a bătut pe pistă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *