Supărarea lui Talpan

Omul de care se leagă renașterea fotbalului stelist, colonelul Florin Talpan, a răbufnit într-o manieră care parcă anunță o iminentă plecare a sa din cadrul clubului.

Talpan a cedat aproape complet după ani de zile în care s-a războit cu mai toată lumea care a vrut răul Stelei.

Am discutat cu acest om cred că de două sau de trei ori în viață. Nu pot spune că sunt un fan al lui. Dimpotrivă, sunt suficiente chestii din atitudinea lui care să nu îmi placă.

Cu toate astea, este o diferență majoră între omul Florin Talpan, de care poate sau nu să-mi placă, pot sau nu să beau o bere cu el, de exemplu, și juristul Florin Talpan. Profesionistul. Și aici sunt multe de spus.

Omul ăsta e la Steaua de o viață parcă. Iar de omul ăsta se leagă ceea ce înseamnă acum Steaua. Pentru că el este nu doar rădăcina, ci cam unica forță ce ține în viață mișcarea normală de excludere a lui Gigi Becali din tot ceea ce înseamnă sport. Sunt ferm convins că Becali ar fi fost astăzi patron al Stelei dacă nu exista acest colonel de justiție.

Că tot întreabă, zic ei ironic, analfabeții funcționali de pe social media pentru care Arici Pogonici e etalon în materie de lectură de ce Steaua nu s-a îndreptat mai repede împotriva lui Becali, Talpan a spus și lucrul ăsta. Litigiile au început din 2003, de atunci când viitorul infractor și-a înființat clona ce a parazitat ani la rând cel mai mare brand din sportul nostru.

Revenind la ceea ce discutam la început, spuneam că mi se pare cântecul de lebădă al lui Talpan la Steaua. Omul spune multe dintre mizeriile care i s-au pus în față într-o încercare disperată a unora de a apăra interesele lui Becali.

Omul spune clar că a întocmit notificări oficiale către FRF și LPF, care nu recunosc nici acum că Steaua e Steaua, iar conducerea clubului, adică noul comandant, Hîncu, s-a opus. A trimis el notificările, iar aceeași conducere l-a sancționat cu tăieri de salariu.

Voi vă imaginați cum ar fi să lucrați la Steaua, să luați public apărarea Stelei și conducerea Stelei să vă sancționeze pentru asta? Păi nu e momentul în care îți iei lumea în cap și îi lași să facă ce vor?

Mie nu-mi place de omul Talpan pentru că mi se pare că se laudă prea mult. Spune că el a făcut, el a dres, de parcă nu era de datoria lui. Dar, uitându-mă la unul ca Hîncu, parcă îmi schimb părerea. În clubul în care toată lumea doarme și lucrează pentru Becali, chiar e un act de eroism să te piși împotriva vântului. Că te uzi și te mai alegi și cu salariul tăiat.

Și a mai făcut ceva Florin Talpan în toți anii ăștia. A apărat Steaua atrăgându-și ura, jignirile și amenințările celor nu foarte mulți, dar foarte proști. Dacă vă uitați puțin prin comentarii, ”editoriale” și articolașe, nu Steaua este atacată de sclavii fariseului din Pipera, ci Talpan. El a devenit ținta tuturor.

Și asta e foarte important pentru că imaginea clubului, prestigiul Stelei, nu sunt erodate de idioții utili care îmbogățesc un infractor.

Problema este că dacă el va pleca din club, și chiar cred că a ajuns în punctul ăla (mă întreb, de fapt, cum a rezistat atât de mult!), fotbalul stelist va fi înstrăinat. Și nu m-aș mira dacă ar muri.

4 thoughts on “Supărarea lui Talpan

  1. Perfect adevarat.In clubul Steaua sunt multi corupti care in cardasie cu MAN au cedat sectia de fotbal pe zero bani.
    Acest om nu a avut niciodata sprijinul real al conducerii.

  2. Bun de tot articolul, cu mentiunea ca nu-l stiu deloc pe dl Talpan, deci nu ma pot pronunta cu privire la ce spuneai despre “omul Talpan”, dar in rest, f bine zis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *