Trist, dar adevărat: Klaus Iohannis trebuie suspendat

Până acum câteva zile aș fi spus fără să stau pe gânduri că Iohannis este cel mai bun președinte al României din ultimii 30 de ani. A stat în banca lui, a fost în vacanțe, și-a făcut poze cu te miri cine, a susținut discursuri sforăitoare nebăgate în seamă de nimeni, a decorat oameni ok, dar și dubioși… A făcut ce trebuie să facă un președinte, cu unele derapaje.

Acum însă îl văd ca fiind unul dintre cei mai ticăloși lideri pe care poporul ăsta a avut șansa de a-i alege. Unul care trebuie să fie îndepărtat cât se poate de repede.

”Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este „criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală și, în acest context…”

Mai sus sunt cuvintele lui Iohannis. Mă rog, nu-s scrise de el, dar sunt asumate de el. Și sunt extrem de corecte, asta pentru că i-am tăiat trista răfuială politică cu cei care i-au ejectat pupilul imbecil din fruntea guvernului.

Da, România e în criză. Ba e chiar cea mai gravă criză pe care generația mea o are de înfruntat. România arde, am ajuns la peste 300 de morți pe zi (PE ZI!!!) de Covid și cu siguranță cifrele vor fi încă mult mai rele după ce cele 15 mii de cazuri pe zi vor ajunge la momentul decontului spitalicesc, peste o săptămână sau două. Nu ar fi deloc surprinzător să ajungem foarte aproape de mia de morți zilnic.

Peste pandemie ne-a lovit economia. Idiotul pe care Iohannis l-a pus la Palatul Victoria a stricat o mașinărie deja stricată fiind concentrat doar pe a împărți banii cu prietenii de partid, iar acum încep să se vadă efectele. Inflație în creștere accentuată, presiune pusă pe angajatori, măsuri pripite sau pur și simplu cretine. Decontul îl vom achita noi toți.

Avem așadar cea mai mare criză sanitară din ultimele decenii și un început accentuat de criză economică. Peste astea două avem și criză politică, asta pentru că tot prostul familiei n-a știut să gestioneze o coaliție și a forțat un partener să iasă de la guvernare după ce l-a umilit în mod repetat.

Pare furtuna perfectă, nu? Ei bine, nu doar pare, ci chiar așa este.

Oare ce face președintele nostru, al tuturor? Cheamă pe toată lumea la masa negocierilor pentru a găsi rapid o soluție, își pune consilierii și foștii colegi de partid să stabilească punți de legătură cu adversarii politici, muncește pe brânci de la 8 dimineața până la 1 noaptea ca să salveze ce se mai poate salva?

Nu, tată, Iohannis accentuează criza politică, și cu ea pe celelalte două, susținând împotriva oricăror evidențe un idiot a cărui singură calitate e obediența!

Guvernul lui Iohannis a picat în urma celei mai votate moțiuni din istoria modernă a României, dar Iohannis se preface că nu înțelege mesajul și insistă cu exemplul ăla de cacofonie. Iar insistența lui face ca guvernul, așa inept și condus de un incapabil cum era, să nu poată lua minime măsuri în folosul cetățenilor. Același Iohannis se pișă pe partenerul care a transmis că e gata oricând să refacă acea coaliție de guvernare. Tot Iohannis își ia O SĂPTĂMÂNĂ de reflecție înainte de a discuta cu partidele despre viitoarea majoritate. O SĂPTĂMÂNĂ! 7 ZILE! Cel puțin 2,100 de morți în ritmul actual. Două mii de oameni care mor cu zile și pentru că președintele lor și-a dat seama că vrea să fie jucător pe scena politică.

Nici Băsescu și nici măcar Iliescu nu au fost în stare de așa ceva!

De asta Iohannis trebuie să plece cât mai curând și nu oricum, ci pe ușa din dos, direct la coșul de gunoi al istoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *