Motiv pentru care FC FCSB nu ar trebui să fie acceptată în Ghencea

Mă întrebam recent pentru cine sunt declarațiile lui Becali referitoare la jucatul pe Ghencea sau ”recuperarea” numelui. Cu siguranță nu există oameni atât de… naivi încât să pună botul la așa ceva, nu? Ei bine, și mulțumesc Gazetei Sporturilor pentru confirmarea rapidă, oamenii ăștia extrem de… naivi există!

Mai jos avem o poziție a jurnalistului (puahahahaha) Adrian Florea, șeful Departamentului Fotbal Intern al ziarului, într-o discuție cu un titan, cu un zeu, cu o legendă a presei sportive din România.

”Domnule Ștucan, dacă aveți bani și doriți să faceți o partidă acolo, inclusiv dumneavoastră puteți închiria, de ce nu? Nu e făcut din banii noștri, din banii mei și-ai tăi? De ce din banii ai mei și ai tăi, cu jucăria aia se joacă doar tovarășul Talpan, că are el nostalgii bolșevice, din anii ’50-’60? Dacă cei de la FCSB vor să joace în Ghencea cu CFR Cluj, acolo să joace! Dați-mi un motiv pentru care nu ar trebui să fie lăsați și accept. Nu ne rușine? În anul 2022, noi mai facem asemenea bolșevisme? Deci, FCSB – CFR să se joace în Ghencea, dacă cei de acolo își doresc asta.”

Mărturisesc că nu auzisem până acum de domnul Florea, iar după această poziționare nu înțeleg de ce. Omul clar are potențial măcar de un matinal și-un implant de păr în Turcia.

Redevenind serioși, mă lasă mut. Ce citesc mai sus e un amestec clar de prostie colosală și de rea-voință nesimțită, amestecate cu o ignoranță ce ar trebui să ne sperie. Să ne sperie pentru că omul ăsta pretinde că informează masele, ba îi și coordonează pe alții care informează…

Un motiv…

Omul cere un motiv și zice că îl acceptă. Ia să vedem! FC FCSB este un club născut din cadavrul unei clone, un club apărut în urma celei mai mari fraude din istoria sportului românesc. Și pentru că domnul Florea evident nu e la curent, îl informăm că instanța supremă din România a stabilit de-acum 8 ani de zile că formația lui Becali nu a fost niciodată Steaua. Și nu doar că nu a fost, dar clubul ăla a clonat brandul Steaua și l-a folosit un deceniu.

Intenția FC FCSB de a juca pe Ghencea are legătură directă cu asta! FC FCSB dorește să amplifice minciuna și să pretindă în continuare că e Steaua, chiar ”adevărata Steaua”, inclusiv prin complicitatea unor grădinărești care mint poporul cu televizorul.

Tot FC FCSB are opțiuni de stadioane, construite de asemenea din banii publici ai domnului Florea. Nu e ca și cum echipa aia o să dispute un meci oficial pe câmpul de lângă penitenciarul Jilava pentru că nu poate închiria un stadion. Ba există chiar și opțiuni mai ieftine decât Ghencea!

Așadar, insistența de a evolua pe stadionul Steaua vine doar din insistența de a parazita în continuare marca Steaua. Iar ăsta e un motiv puternic pentru a le refuza accesul.

Doi motiv…

Hai să mergem puțin mai departe și să ne uităm la alte elemente din poziția lui Florea de la Gazetă. Omul îl acuză pe Talpan că are ”simpatii bolșevice” și că se joacă el singur pe stadion. Apoi zice că oricine are bani poate închiria stadionul, dar nu se sigur așa că îl întreabă pe Ștucan dacă și lui i se pare că e așa.

Este ironic, deși mă îndoiesc că tipul poate înțelege acest concept, că fix omul care acuză ”simpatii bolșevice” vorbește ca un veritabil bolșevic! Avem bunul comun, adică stadionul ”făcut din banii noștri”. Bunul ăsta comun poate fi folosit de oricine în teorie, că asta înseamnă comunismul. Dar tot tovarășul Florea revine și spune că îl poți folosi ”dacă ai bani”. Deci vrem egalitate, dar nu pentru căței, cam ca în comunism când nomenclatura avea acces la orice bun al poporului voia.

Apoi, faptul că poate fi închiriat de oricine este o prostie colosală venită fix din textele lui Becali și mini.

Ca orice proprietate, și stadionul Ghencea se află în administrarea unei entități, entitate care funcționează în baza unor reglementări. Deci entitatea poate închiria bunul respectiv în anumite condiții.

Și ca să îi răspund omului, nu, Ștucan nu poate închiria stadionul Ghencea dacă vrea să bage o miuță cu prietenele din redacție vineri seara. Și nu doar Ghencea, nu poate închiria nici Arena Națională, nici Giuleștiul, nici stadioanele din Arad sau Turnu Măgurele.

Voi vă dați seama că indivizi super profesioniști ca Florea ăsta populează redacțiile?

One thought on “Motiv pentru care FC FCSB nu ar trebui să fie acceptată în Ghencea

  1. 1) Să-mi spună mie cetățeanul florea ( de care nu am auzit ) pe vremea comunismului ce echipă de fotbal în afară de Steaua ( adevărată ) și echipa națională și-a organizat o partidă pe Ghencea ?
    2) Stadionul ( Complexul ) Ghencea a fost construit pe terenul armatei și au fost folosiți în număr mare soldații în termen ai armatei Române.
    Iată două argumente care trebuie să le cunoască florea și indivizi de teapa sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *