”Presa” te vrea prost

În cazul în care nu te-ai prins deja, am să-ți dau o veste nu foarte bună: ”presa” te vrea prost. Ba chiar foarte prost! Și nu pentru că face parte din vreun plan secret al ocultei din Bucegi pentru a prelua controlul planetei, ci pentru că și ”presa” e la fel de proastă și nu poate livra informații.

Steaua București a aniversat împlinirea a 75 de ani. Cam tot ce-a putut ”presa” să screamă despre acest eveniment a fost că Talpan a scăpat un trofeu pe care l-a primit din partea clubului. A, și nelipsitele reacții ale stăpânului absolut, Gheorghe Becali, omul fără de care piața zilierilor din București s-ar îmbogăți cu zeci de necalificați talentați.

”Moment penibil”, atât au putut maroneii, și mi-i și imaginez cum scriau cele 5 rânduri printre râgâieli provocate de berea la pet cumpărată la ofertă din supermarket. Ce-o fi penibil într-un moment în care cineva scapă ceva din mâini numai ucenicii lui bre nea Ovi știu.

Faptul că din aniversarea celui mai important club sportiv al României alingii din redacții au putut screme doar niște bancuri de drojdieri din Băicoi ține de modul în care se practică această meserie. Patronii caută redactori-șefi mai proști decât ei, ăștia caută șefi de departamente mai proști decât ei, iar ăștia caută în cel mai fericit caz indivizi care acceptă salariul minim și pot deschide un laptop.

Cam astea sunt criteriile și de aici și nivelul.

Păi i-ați văzut pe ăștia care apar la TV, elita, cei mai buni dintre cei buni. Vi se pare că vreun realizator de emisiuni sportive e capabil de vreo idee proprie? Vi se pare că poate lega două propoziții și să fie coerent? Vi se pare că au ceva în cap în afară de ”îl avem în direct pe Becali”?

Ori dacă ăștia sunt ăia mai răsăriți, vă imaginați nivelul alingilor și maroneilor?

”Presa” scrie pentru proști pentru că e făcută de proști. Atât se poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *